Veden mittaus, laskutus ja perintä

Puhtaan veden kulutus mitataan kiinteistökohtaisella vesimittarilla, mikäli kiinteistöllä on myös jätevesiliittymä, jäteveden kulutus määritetään samalla mittarilla puhtaan veden kulutuksen mukaan. Vesimittari on osuuskunnan omistama ja se annetaan kiinteistölle liittymän rakentamisen yhteydessä veloituksetta. Vesimittarin asentaminen, sekä mittarin yhteyteen tarvittavat asennustarvikkeet ( vesimittariteline,yksisuuntaventtiili,sulkuventtiili, vakiopaineventtiili) ovat kiinteistön omistajalle kuuluvia kustannuksia. Kiinteistön omistajan velvollisuus on huolehtia vesimittarin suojaamisesta esim. jäätymiseltä ja ilmoittaa vesimittarin lukema osuuskunnalle pyydettäessä.

Vesimittarin lukemat kiinteistöiltä pyydetään vuosittain huhtikuussa, joiden perusteella lähetetään tasauslasku huhtikuussa/toukokuussa. Elokuussa ja joulukuussa laskutetaan vesimaksuennakot ja perusmaksut 4 kuukaudelta kussakin laskussa. 

Karttulan vesiosuuskunta on tehnyt vuoden 2017 alussa yhteistyösopimuksen perintäpalveluista Intrum Justitia Oy:n kanssa.

Karttulan vesiosuuskunnan hallitus on päättänyt kokouksessaan lokakuussa 2017 toimintatavan osuuskunnan saatavien perinnässä ja veden toimittamisen ja jäteveden vastaanottamisen katkaisemisessa:

  • Osuuskunnalta lähetetään asiakkaalle lasku. Mikäli laskua ei ole maksettu kohtuullisessa ajassa, lähetetään yksi huomautuslasku, jossa ilmoitetaan laskun perinnän siirtämisestä Intrum Justitian hoidettavaksi. Ellei kirjeperinnässä saada maksuja asiakkaalta, annetaan perintätoimistolle valtuus viedä saatavat ulosottoon.
  • Mikäli asiakkaiden maksuja ei saada perintätoimiston toimenpiteiden avulla, osuuskunta lähettää asiakkaalle ilmoituksen veden toimittamisen ja/tai jäteveden vastaanottamisen katkaisemisesta. Veden toimittamisen ja/tai jäteveden vastaanottamisen katkaisemisessa noudatetaan vesihuoltolakia.
  • Veden toimittamisen ja/tai jäteveden vastaanottamisen katkaisemisesta peritään maksu 60 € (alv 0%) = 74,40 € (alv. 24 %) + matkakulut 0,45 €/km. Sama maksu peritään myös veden tai jäteveden aukaisemisesta.